Χορτοφαγία
Μία χορτοφαγική διατροφή φαίνεται να έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Συγκεκριμένα σχετίζεται με χαμηλή θνησιμότητα σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, καρδιαγγειακά νοσήματα, ισχαιμική νόσο, καλύτερο λιπιδαιμικό προφίλ, ενίσχυση της εντερικής μικροχλωρίδας και συνακόλουθα βελτίωση του γαστρεντερικού συστήματος. Φαίνεται, λοιπόν, ότι τα οφέλη για την υγείας μας σχετίζονται με την αυξημένη κατανάλωση φυτικών ινών, μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών, αντιοξειδωτικών και φυτοχημικών συστατικών, αλλά και τη μείωση των κορεσμένων και trans λιπαρών.
Μία ορθά δομημένη και ισορροπημένη χορτοφαγική διατροφή φαίνεται να είναι ασφαλής σε κάθε ηλικιακή ομάδα, αρκεί να κατανοήσουμε και να αποφύγουμε τυχόν διατροφικές ελλείψεις. Συγκεκριμένα, ιδιαίτερη σημασία χρειάζεται να δώσουμε στην κάλυψη των πρωτεϊνικών αναγκών, το σίδηρο, το ασβέστιο, τη βιταμίνη D, τον ψευδάργυρο, το ιώδιο, τη βιταμίνη Β12, το σελήνιο και τα ω-3 λιπαρά οξέα.
Επικοινώνησε μαζί μας εάν θέλεις να λάβεις ένα απόλυτα εξατομικευμένο πλάνο διατροφής βασισμένο στις ανάγκες, προτιμήσεις και συνήθειές σου.