Μιλένα Ζουμπούλη, MSc.
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Ονομάζομαι Μιλένα Ζουμπούλη και είμαι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτη του τμήματος Επιστήμης Διατολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2022 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Maastricht University της Ολλανδίας με κατεύθυνση τη Διατροφή και Άσκηση (MSc. Human Movement Sciences- Sports and Nutrition). Από το 2022 κατέχω τη διαπίστευση ISAK Level 1 από το International Society for the Advancement of Kinanthropometry (ISAK). Επίσης, κατέχω την πιστοποίηση Advanced Sports Nutrition από το Barça Innovation Hub. Τέλος, παρακολουθώ διαδικτυακά την εκπαίδευση Precision Nutrition Level 1 πάνω στη διατροφική εκπαίδευση και το nutrition coaching.

Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης έχω εργαστεί στο Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” παρακολουθώντας ποικίλα περιστατικά, όπως παχυσαρκίας, σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνο μαστού κα. Επίσης, έχω εργαστεί σε ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο μέσω του οποίου συμμετείχα στην διατροφική θεραπεία ασθενών στο Mediterraneo νοσοκομείο.

Στο μεταπτυχιακό μου είχα την τιμή να συνεργαστώ με ένα από τα καλύτερα ερευνητικά εργαστήρια, συμμετέχοντας στη διεξαγωγή μελετών και ανάλυση δεδομένων πάνω στο μεταβολισμό της άσκησης και των πρωτεϊνών. Ολοκλήρωσα επιτυχώς τη διπλωματική μου μελέτη με θέμα την “επίδραση της προ-ύπνου λήψης πρωτεΐνης (ορού γάλακτος vs καζεΐνης) στο βαθμό σύνθεσης μυοϊνιδικής και μιτοχονδριακής πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια ολονύκτιας περιόδου αποκατάστασης μετά από άσκηση αντοχής σε νεαρούς άνδρες”.

Το 2019 ξεκίνησα να εργάζομαι ως Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, παρακολουθώντας κλινικά περιστατικά, περιστατικά διαχείρισης βάρους, αλλά και αθλητές υψηλού επιπέδου, με έμφαση τα μαχητικά αθλήματα (Brazilian jiu-jitsu). Πλέον διατηρώ το ιδιωτικό μου γραφείο στο Ελληνικό. Παράλληλα, συνεργάζομαι ως εξωτερικός συνεργάτης με γυμναστηρία αναλαμβάνοντας την διατροφική παρακολούθηση αθλούμενων και αθλητών/τριών.

Ο χώρος μας